Překyselení organismu: příznaky, léčba
O překyselení organismu se v současné době hodně hovoří a uvádí se, že je příčinou řady civilizačních chorob. Lidé s překyseleným organismem uvádějí, že se cítí unaveni, pobolívají je klouby, přibývají na váze. Máte i vy překyselený organismus? Jaké jsou hlavní příznaky tohoto stavu? Co proti překyselenému organismu pomáhá?
Životní styl a nevhodný jídelníček. To jsou hlavní zabijáci zdraví v moderním světě. Nadbytek potravin, konzumace nezdravého jídla a permanentní stres se negativně projevují na našem zdravotním stavu. Důsledkem špatného životního stylu je překyselení organismu, které může vyústit v řadu civilizačních onemocnění.
Hlavní příznaky překyseleného organismu
Příznaky překyseleného organismu jsou nenápadné a často jim nevěnujeme pozornost. Podívejme se na ty nejběžnější
- Únava – jestliže se cítíte permanentně unaveni a nepomáhá vám ani spánek, je možné, že trpíte překyselením organismus. Škodlivé látky v těle negativně působí na celkový stav organismu a reprodukci buněk. Výsledkem tohoto stavu je únava a nedostatek energie.
- Bolesti kloubů – jde o další typický příznak překyselení organismu, který souvisí s hromaděním škodlivin v organismu.
- Přibývání na váze – nezdravý jídelníček se velmi brzy začne podepisovat na naší váze. Podle Youngovy teorie je příčinou nadváhy právě překyselení organismu.
Proč je organismus překyselený?
K překyselení organismu dochází, pokud v těle nastane nerovnováha mezi kyselými a zásaditými látkami. Kyseliny, které jsou běžnou součástí organismu, mají navrch a způsobují řadu potíží, které jsme si popsali výše.
Překyselený organismu vede zpravidla k dalším zdravotním potížím, jako je například vysoký krevní tlak, rozvoj kardiovaskulárních nebo autoimunitních chorob, ke snížení imunity a alergiím. Zvýšená kyselost organismu může vést také k rozvoji dny, zánětům kloubů, ledvinovým kamenům nebo k infarktu.
Odstraňte příčiny překyselení
- Pijte dostatek čisté vody
- Vyhýbejte se potravinám s obsahem éček
- Jezte zásadotvorné potraviny – tj. především zeleninu
- Vyhýbejte se kyselinotvorný potravinám – zejména maso, mléčné výrobky, obilniny, sladkosti
Doporučuji přečíst také článek překyselení organismu na webu Frau.cz.